The Street: Two girls discussing politics!

Monday, November 10, 2014

Two girls discussing politics!



    Prima zi dupa alegeri, 2 prietene sa intalnesc sa discute politica. Sa analizeze rezultatele primului tur de scrutin si  ceea ce a generat acest rezultat. Adica care au fost punctele forte ale fiecarui candidat si sa analizeze strategia de campanie.

    Planul suna bine, doar ca detaliile de cadru au schimbat usor nuanta dezbaterii. Poate ca daca discutia ar fi avut loc dimineata la 8 fara 10 intr-o cafenea din centrul business al Timisoarei, cu cateva ziare proaspete pe masa langa care, pe o farfurie, la fel de proaspete, doua croissant-e, discutia ar fi decurs altcumva.

      Din pacate (sau din fericire) intalnirea a avut loc seara la ora 9 intr-un bar din centrul orasului, scaldat intr-o lumina difuza si la un pahar de vin. Fetele au asortat la acest pahar si la buzele rujate puternic cu un ruj rosu, rezistent la transfer, Max Factor  LIPFINITY  125 So Glamorous, o tigara slim mentol care a furat amprenta buzelor lor rosii de la primul fum inhalat lent in piept .

    Pe fete le cheama Ella si Ioana. 

    Ella este miniona si are o frumusete exotica… E blonda cu parul putin sub linia maxilarului. Are o fata rotunda , ochi jucausi, veseli si foarte profunzi, in care daca privesti atent o sa vezi o mare de tristete. Dar ascunde asta in spatele sclipirilor ce-i joaca in ochi de cate ori te priveste. Are buze pline, carnoase care au tot timpu o nuanta discreta de rosu, fara a solicita ajutorul produselor de make up. Tenul ei este perfect mat de o nuanta de beige, rece. Are un stil foarte personal greu de copiat (nu ai cum sa-i copiezi atitudinea). E un spirit liber si nu se lasa incorsetata in fuste conice si pantofi cu tocul ametitor de inalt. Are o frumusete inocenta ce intoarce capete oriunde s-ar afla. E cea mai frumoasa fata pe care o cunoaste Ioana.  Nu-i place politica dar ii plac barbatii. Poate nici macar barbatii, defapt ii place sentimental pe care il are cand e indragostita. Si vrea cu disperare sa fie indragostita in fiecare zi din viata ei. Cauta pasiune doar in stare pura, si nu prea o intereseaza de unde vine. Atata timp cat o simte, o primeste de la orcine si o imparte tuturor, nu e egoista. Vrea sa fie iubita in cel mai pasional si nebun mod posibil. Cauta  un suflet de “Anna Karenina” in barbatii care-i taie calea la colt de strada. Vrea un barbat care sa-i ofere tot ce a citit ea in romanele ce le rasfoia prin liceu… si e convinsa ca exista acele suflete marete, neintelese, indragostite de aceleasi lucruri ca si ea. Vrea tot. Nu se mai multumeste cu ceea ce    au oamenii de rand de oferit. Ea nu e un om de rand si ca atare nu vrea un om de rand langa ea. Toate bune pana aici doar daca nu si-ar imagina trasaturi deosebite de caracter in oameni ce sunt meschini, mincinosi, nesiguri pe ei, ce se catara pe ea ca sa fie deasupra sa se creada superiori, castoigatori intr-o batalie care nu se da decat in sufletul lor si pe care n-o s-o castige niciodata. Daca te lupti cu tine n-o sa ai timp sa-i salvezi pe altii. E o romantica ce nu se va vindeca niciodata si cu siguranta va mai avea multe drame de indurat, dar niciodata nu o sa se resemneze. O sa caute ceea ce ii lipseste pana in ultima ei zi.

     Ioana este foarte diferita de Ella si cu toate astea parca sunt la fel. Este inalta, cu o constitutie androgina cu parul roscat ce se revarsa peste umerii ascutiti.Are fata ascutita cu pometi bine definiti si ochii ii sunt usor migdalati pe care de obicei ii accentueaza cu un eyeliner in fiecare dimineata inainte de a pleca spre birou. De obicei zambeste subtil dar acest zambet ii dezvaluie de fiecare data o gropita discreta in obraz.  Omenii care sunt in preajma ei spun adesea ca e rece. Ca nu permite nimanui sa se apropie. Ca este aroganta si adesea rea cu cei din jur. Glumele ei tintesc adesea sensibilitatea celor din jor si patrund adanc sfasiind ca o sageata. Nu vrea asta decat rareori, niciodata cu oamenii la care tine. Dar asa se intampla de fiecare data. Lume nu-i intelege stilul si nu crede ca are afectiune de oferit sau empatie pentru cei din jurul ei. E perceputa gresit.  Ea e sensibila, foarte sensibila. E introvertita , nu stie sa se faca placuta, nu stie sa se integreze. Si atunci prefera sa fie catalogata asa cum o fac cei din jurul ei. Macar in felul acesta ceilalti nu indraznesc sa o atace. Ei nu stiu ca n-ar putea sa riposteze, ca nu stie sa se  apere. Daca e inaccesibila stie ca n-o s-o atinga rautatile celor din jur… din pacate n-o sa simta nici atingerile vorbelor frumoase, n-o sa simta nicio mana pe bratul ei, n-o sa se sprijine pe niciun umar. Va trebui sa stea singura, dreapta si foarte sigura pe picioarele ei astfel incat sa nu se clatine la nicio a adiere sau furtuna.

    Stau amandoua la o masa, intr-un colt al cafenelei. Atmosfera e intima. Ella poarta un pullover crosetat cu un guler voluminos. Face o miscare discreta si lasa sa i se dezgoleasca un umar fin . Se apleaca in fata si duce spre gura paharul de vin. Se uita printre gene catre Ioana si o intreaba :

“- Dupa ce criterii si-au ales astazi alegatorii viitorul presedinte? N-am vorbit nicodata despre politica dar am un instinct puternic in ceea ce priveste oamenii  si un fler care nu m-a dezamagit pana acum. Ce vreau sa zic e ca nu poti sa ai pe fata expresia asta si sa ceri incredere. Poate ti-e justificata privirea, zambetul si atitudinea aceasta daca ai o usoara dementa, sau vreo boala ce se cere tratata in institutiile de boli mintale. ”

   Ioana isi schimba pozitia picioarelor. Isi muta lenes stangul peste celalalt. Poarta o pereche de pantofi rosii stiletto cu toc foarte ascutit ce iarna lasa cu siguranta gheata sparta sub el. Fusta conica neagra are o despicatura adanca in fata astfel incat i se dezgoleste coapsa in momentul in care termina mutarea. Trage din tigara un fum. Arunca subit o privire peste umar provocand un val printer suvitele rofii lasate libere. Se intoarce catre Ella si o fixeaza cu privirea:

“- Ce fel de barbat ar putea sa-ti conduca lumea?”

Va urma....

I was wearing Asos skirt, Mango cardigan, Stradivarius shirt, custom made boots and bag from a local boutique!











 

4 comments :

  1. Imi place foarte mult seria asta de fotografii :D
    Hmm..politica. subiect delicat si murdar, as putea adauga.

    P.S. ai o inclinatie spre descrieri, cand iti citesc postarile astea mai lungi e ca si cum as citi vreun roman.

    ReplyDelete
  2. Smaranda draga arati impecabil. Paleta de culori aleasa este pe masura!! Politica is such not my type!:)))

    ReplyDelete
  3. Amazing look!!

    http://irinasenina.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Ce frumos scrii, mai mare dragul sa citesti... sincer,. cred ca ar trebui sa faci o astfel de caracterizare pentru niste specimene de prin blogosfera, ai un ochi foarte obiectiv si sunt sigura ca m-as amuza teribil :))
    Grozave fotografiile, tinuta vesela si plina de culoare, iar fusta e minunata!!

    PS: Pretuiti momentele si relatia de prietenie dintre voi <3

    ReplyDelete

Only your good thoughts land here!

Share it!

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...