The Street: Once upon a time...

Tuesday, June 3, 2014

Once upon a time...


    Tuturor ne plac povestile chiar daca nu vrem sa recunoastem.

     Acel inceput atat de banal/trist (depinde de caz) urmat de foarte multe intamplari dramatice cu personaje speciale, deosebite, inzestrate cu trasaturi fizice si de caracter extraordinare, care intervin intotdeauna in viata cuiva, aflat in situatii cu totul si cu totul fantastice/disperate, exact la momentul potrivit, nici un moment mai repede sau mai tarziu, si salveaza situatia in cel mai romantic mod posibil (vezi Cenusareasa, Alba ca Zapada - really acum ?!  )
    ... aaaa, da, si mie imi plac povestile si inca gasesc inspiratie si motivatie in ele; inca astept sa devin intr-o zi personajul principal intr-o poveste de adormit copiii... Multi ar spune ca dramatizez foarte mult realitatea si caut sa incurc itele cand totul ar putea fi simplu daca as mai inchide ochii si m-as multumi sa accept ca oamenii din jurul meu sunt simpli si prea ocupati de viata cotidiana ca sa incerce sa faca ceva special in viata lor, si mai ales foarte diferiti intre ei. Traiesc fiecare zi fara asteptari, fara planuri de viitor fara fantezie fara a indrazni sa se gandeasca la lucruri fantastice.
   
     Nici nu stiu daca mi se trage de la miile de povesti si basme citite de mama mea pe cand eram mica (si mai tarziu de clasicii Dostoyevsky si Tolstoi, de povestile fantastice ale lui Gabriel Garcia Marquez si de alte cateva povesti ce imi distorsioneaza - sau au definit - asteptarile de la oamenii din jurul meu) sau este vorba doar de firea mea idealista, romantica si visatoare (pe care o maschez foarte bine cu un cinism si o ironie deosebita dupa cum mi se spune foarte des).

    Cei ce viseaza la fel de mult ca mine stiu ca nu e nevoie decat de inca cel putin o minte care sa viseze la fel de frumos ca sa iti scrii propria poveste... Nu e nevoie sa traiesti in alte vremuri, sa faci parte din familii regale, sa ai un castel si in castel o pivnita plina de nestemate si mere de aur, de grajduri cu cai fermecati si de zane in loc de nase si ursitoare si nici de printi cu parul blond si pantaloni albi, mulati (pe bune ca nu, o pereche de jeansi G-Star sunt mult mai cool) cu inca doi frati mai mari incompetenti si cu un mic deficit intelectual (chiar vrei astfel de gene la iubitul tau)... si lista poate continua... Tot ce ai nevoie ca sa traiesti intr-o poveste este de cineva care sa-si doreasca aceasi poveste, sa creada si sa viseze impreuna cu tine!

    Sper ca atunci cand si ea o sa creasca mare sa nu reuseasca nimeni sa-i inhibe visele si sa-i ia speranta ca povestile pot deveni realitate!

I was wearing Zara blouse, Sheinside skirt, Accessorize clutch,and denim jacket!










2 comments :

  1. Mi-a placut foarte o fraza de la finalul postarii: "Tot ce ai nevoie ca sa traiesti intr-o poveste este de cineva care sa-si doreasca aceasi poveste, sa creada si sa viseze impreuna cu tine!" :)

    ReplyDelete

Only your good thoughts land here!

Share it!

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...