The Street: Cum sa-ti scoti colegii din sarite in 7 pasi simpli!

Wednesday, November 12, 2014

Cum sa-ti scoti colegii din sarite in 7 pasi simpli!

    Cativa pasi simpli pentru a-ti scoate colegii din sarite:

    Cred ca fiecare dintre noi are cel putin un coleg pe care mai degraba  ar vrea sa-l vada inecat cu pene de strut decat sa-i mai tolereze o zi glumele proaste si atutudinea deplasata de la locul de munca .

    In urmatoarele randuri va voi schita portretul unui astfel de coleg. Cel putin al celei care reuseste sa-mi dezvolte abilitati de autostapanire a iesirilor irationale si a nebuniei incontrolabile pentru care, sincer, nu stiu de ce trebuie sa raspund eu. Orice reactie nepotrivita este provocata de o persoana . Asa ca vina ar trebui sa fie a celui ce vorbeste tampenii atat de mari ce depasesc toleranta ta la prostia si  rautate . Tu nu i-ai fi rupt o tastatura de dintii din fata daca in dimineata aceea te-ar fi ignorant, nu ti-ar fi adresat nicio tampenie, nicio rautate.  

    Din pacate (poate daca asta nu s-ar fi intampla nu s-ar mai fi ajuns aici) o vezi de cate ori ridici nasul din monitorul tau. De auzit n-o prea auzi ca ti-ai format un sistem de a ignora tot ceea ce iese din gura ei, indiferent daca iti este adresat sau nu. (Ti-ai dat seama ca este exclus ca vreodata sa spuna ceva inteligent sau interesant). O vezi cum sta incruntata tot timpu cu fata ingropata in calculator, mie una imi lasa impresia ca nu prea pricepe multe… De ce i-o fi asa greu si dupa atata amar de vreme de cand face treaba ei de maimuta dresata? E genul acela de om pe care nu-l remarci niciodata cand trece pe langa tine pe strada si cu siguranta nu s-ar remarca nici la lucru daca n-ar fi atat de rau (e o treaba sa te stie lumea  ca scorpia  biroului). O vezi cum ridica botul deasupra monitorului de cate ori se intalnesc doi sau mai multi colegi la o vorba (cine stie ce barfa interesanta mai afla). Si s-o vezi , daca e prea departe sau se vorbeste in soapta, cum se incrunta, mijeste ochii , inceteaza orice activitate, orice fosgaiala, doar, doar aude despre ce e vorba.  Eu, jur, ca nu inteleg oamenii astia. Simte tot timpu nevoia sa intre in conversatie (si de fiecare data o da de gard cu o tampenie).  Cei care nu sunt obligati sa o tolereze o ignora cu desavarsire dar ea insista sa aduca completari care nu sunt necesare, pareri personale neinteresante si informatii fara valoare. Doar bruiaza cursul conversatiei. Este ignorata de fiecare data si cu toate astea ea insista. La inceput mi-era rusine (bunul simt, ce sa-i faci) sa nu-i arunc macar o privire asta daca nu ma intrerupeam sa-i raspund, dar am devenit expert in a ocoli, a o ignora, a ma preface ca nu exista. Si cu toate astea insista. Cata perseverenta… e de apreciat intr-un fel. De cate ori arunc cate o gluma (si glumele mele nu sunt pentru oricine, sunt mult prea subtile si sarcastice ca sa le prinda tot omu') tinde sa arunce o replica total nepotrivita ceea ce n-o face decat sa ne arate  la ce nivel e dominsoara. Si rade si ea la gluma… nu stie ca ea e gluma.

Acum ca v-am creionat portretul colegului iritant de la birou, hai sa vedem cum reusim in cativa pasi simpli sa ne scoatem din sarite si cel mai linistit coleg:

1.       Intri dimineata in birou putin dupa ora 8 si faci o remarca total nepotrivita despre un coleg cu care nu ai nicio tangenta, gen:

 “-Uite ce e pe biroul tau, dar ai avut timp sa-ti faci o cafea…” Dude, WTF is your problem???
“- Toata ziua stai cu castile alea pe urechi, aici ai venit sa lucrezi, nu sa te distrezi”- Double WTF!!! Nu te-ai gandit niciodata ca aceste casti impiedica sunetele tale sa atenteze la urechile mele??

2.       Daca ajungi inaintea colegilor intimpina-i in felul urmator:

“- La ora asta se vine la lucru?” - Fuck off, am preferat o partida de sex azi-dimineata decat 20 de minute in plus cu fata ta.

“- Iar te-ai impopotonat de parca mergi la interviu/nunta/cumetrie” Nu draguto, asta se cheama tinuta business/office si denota respect fata de tine si de mediul in care lucrezi, sa fi curat, prezentabil si sa mirosi bine. Acum daca tu iti iei o camasa doar cand mergi la interviu si high waste pencil skirt doar la petrecerea de Revelion este o mare problema… a ta.

3.       Un coleg de-al tau invita la o negociere un posibil client/ furnizor. Il serveste cu o cafea si la ora 12 fac o pauza pentru a lua pranzul. Foloseste una din urmatoarele replici la adresa lui:

“- Pai aici nu mai munceste nimeni in afara de mine, uita-te si tu, sta la cafele in loc sa stea cu degetul in mouse ”Cu o cafea te-as servi si pe tine daca ai veni la mine, inainte sa-ti trantesc usa in nas, se cheama bun simt.

“- Normal ca acum mananci pe banii firmei, deabia asteptai o ciftea pe gratis”se numeste socializing, atunci cand incerci sa formezi o legatura cu o persoana in vederea obtinerii unor beneficii comune si de a lega parteneriate de durata intre cele doua companii pe care 2 persoane le reprezinta (in cazul de fata);

4.       Comentezi de fiecare data intr-un mod rautacios ideile, comportamentul, imbracamintea,
         actiunile, vocea, parfumul, mancarea, manichiura, inaltimea, greutatea, culoarea parului… etc. ale celorlalti colegi care nici macar nu ti-au cerut o impresiePisi, hai sa-ti spun ceva tie si celorlalte ca tine: Stiu ca nu ai cum sa-ti dai seama ca nu ai pic de eleganta, simt estetic, finete, inteligenta, simtul umorului si bun simt, calitati care poate ar putea sa iti permita sa-ti dai cu parerea in cele de mai sus asa ca mai bine taci, macar asa exista o sansa mica sa nu te faci de ras; daca esti umil macar poate primesti compasiune in schimb;

5.       Ridici tonul la ceilalti colegi atunci cand superiorul tau direct lipseste, iar in prezenta lui esti cel mai mare lingau pe care noi ceilalti l-am cunoscut (acum pe bune ca eu nu inteleg cum majoritatea celor care sunt lingusiti de astfel de paraziti nu-si dau seama ce tin langa ei, niste serpi cu ochi de vitel in prezenta lor) -  Well… cunoastem cu totii genul de libidinos de birou!

7.       Nu respecti intimitatea celorlalti, le invadezi tot timpul spatial personal , le adresezi tot felul de vorbe si tinzi sa-i corectezi, sa intervii (nu stiu exact ce te face expert, dar de obicei gasesti tu o justificare) cand NIMENI NU TE BAGA IN SEAMA!


Lista poate continua… forever, primesc doaza de inspiratie pentru sequel-uri in fiecare zi, dar ma gandesc ca este suficient deocamdata!

    De obicei genul acesta de personaj se regaseste in indivizi insipizi, fara aspiratii, fara hobby-uri, frustrati, care nu au excelat niciodata la nimic, se chinuiau sa ramana intr-o zona de mediocritate, nu au fost populari in niciun anturaj, nu au prieteni, au fost parasiti. Au crescut in familii disfunctionale nu au avut parte de afectiune si apreciere in perioada de formare din partea parintilor, unii au avut parte de greutati in copilarie si au prins o ura fata de cei ce cresteau normal, etc.

Nota: Personajele descrise sunt fictive si orice asemanare cu "oameni adevarati" este pur intamplatoare! :)

Voi aveti colegi care va strica dispozitia la birou/scoala? Ce masuri si atitudini adoptati?

Fusta este de vanzare AICI!






5 comments :

  1. E o placere intotdeauna sa te citesc :)
    Imi place foarte mult si tinuta ta, te prinde bine rosul :)

    http://anamariaben.blogspot.ro

    ReplyDelete
  2. Savuros articol, de cateva zile il am salvat intr-un tab si nu reuseam sa-l incep :D
    Bizi days :D, anyway, cred ca toata lumea are astfel de coleg enervant, frustrat, atotstiutor etc etc... crede-ma, te inteleg perfect :P
    Pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te cred, am avut foarte multe povestiri din multe surse, si toate creionau acelasi personaj... deci se regaseste in orice fel de colectivitate!

      Delete

Only your good thoughts land here!

Share it!

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...