The Street: You make me wanna hurt myself!

Wednesday, October 22, 2014

You make me wanna hurt myself!

Si daca am crescut asa mult nivelul de sarcasm ar trebui sa-l si mentin… Dar cum sa fac asta? Cum sa fac asta cand eu am fost lovita, sunt la pamanat, viroza m-a doborat.


Si cum stau eu astazi si scriu aceste randuri ma tot gandesc cum as putea sa-mi strecor degetele si sa-mi strangulez amigdalele, sau sa iau o periuta de sarma si sa le frec bine, bine pana nu mai ramane decat sange si franjuri de amigdale din ele… As vrea sa pot sa prind macar una intre degetul mare si index si sa apas, incet , incet pana explodeaza.



Afara ploua…( si am inteles ca tot o sa ploua de azi inainte )

Esti pe un drum forestier intr-o  padure de conifere…

In masina e cald si placut, in surdina se aude Barry White sau… (depinde de preferinte)

Maina se opreste, cobori si simti miros de brad si ploaie, si e rece, te trec fiori….

Cativa metri mai in fata si ajungi in fata unei cabane inconjurata de brazi inalti cu crengile incarcate de stropi de ploaie….

Cerul e cenusiu… 

-          Oana si-a luat Examenul de Rezidentiat, bravo Oana!   - 

El deschide usa grea de lemn, ea intra prima.

Inauntru e cald, foarte cald. Coboara trei trepte . In centru cabanei cu spatele la usa se afla o canapea mare, de catifea, verde inchis. Perne voluminoase si o patura sunt aruncate pe jos. In fata canapelei un semineu din caramida rosie. Inauntru un foc puternic arde, lemnele  trosnind violent. Ea tresare.

Coboara treptele si se indreapta catre un fotoliu vechi, din piele de vitel. Trebuie sa fie vechi de cel putin o suta de ani si totusi pielea e moale, e fina. Isi plimba mana peste el. Fotoliul este in stanga semineului. In spatele fotoliului se afla un birou din lemn masiv. Se afla chiar sub fereastra. Pe el vede o veioza aprinsa si cateva carti, un laptop inchis si o sticla de whiskey deschisa. In continuare, pe perete, langa birou se afla cateva rafturi cu carti.

Se indreapta in partea cealalta a incaperii.

Pe partea cealalata a camerei in colt este o bucatarie mica… un blat pe colt in care se afla o chiuveta si deasupra doua dulapioare. Inauntru gaseste cateva pahare, farfurii, mirodenii si… paste. Sub blat se afla un frigider mic . E plin cu bere, trei sticle de vin, cateva branzeturi  si ceva… nu stie exact ce…

Pe blat langa chiuvete sunt imprastiate 8 sau 10 mere, nuci si un castron cu struguri. Pe acelasi perete, se afla un corp din lemn masiv cu 4 sertare, destul de inalt. Isi propteste coatele pe el si se uita printre CD-urile imprastiate pe comoda…


Dintr-o data o muzica incepe sa se auda in surdina. Nu stie de unde vine, e invaluita in muzica. Se lasa patrunsa de ritm. El o invita cu o privire sa ia loc in fata semineului. Fata ii este luminata de foc, se roseste de la caldura. El o intreaba daca vrea ceva. Ea spune soptit “Nu”.  

  Dupa cateva minute el revine si se aseaza langa ea . Are in brate un castron cu nuci …    Ea il priveste ; el intinde mana si-i cuprinde gatul. Isi plimba degetul mare in jos, spre clavicula… 

Ea vrea nuci.












Data viitoare sa dam si nume personajelor... bineinteles fictive, pentru a nu expune viata unor persoane apropiate mie ;)





Pe data viitoare!

4 comments :

  1. Postarea ta ma duce cu gandul la un scenariu dintr-o carte citita recent. Nu stiu daca asta a fost si ideea psotului, sau daca imaginatia mea e setata pe ideea aceasta. Imi place "povestea" postului tau!:) Si pozele se fac sa intrii in film.

    ReplyDelete
  2. Ce tare, ador articolul asta, esti minunata Smaranda <3
    Povestea m-a facut sa intru in atmosfera, iar poza de final e superba!!

    ReplyDelete
  3. Mmm..minunat articol! Pe mine povestea ta m-a dus cu gandul direct la o cabana in varful muntelui, doar ca "la mine" ningea frumos si totul era acoperit de zapada. Daca tot vine frigul, macar sa visam la ceva frumos! :) Imi place mult ultima poza.

    http://flashforwards.blogspot.de/2014/10/cardigan-giveaway-from-oasap.html

    ReplyDelete
  4. So inspiring post!I'm missing the fall...
    May be you would you like follow each other? Let me know C:

    Maggie from
    http://secretpassageinthebilberrypay.blogspot.com

    ReplyDelete

Only your good thoughts land here!

Share it!

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...